Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

16.
július

így

defalla  |  4 komment

Múlt hét csütörtökön elmentem régi munkahelyem városába. Egerig semmi gond, utána nálam kihúzta a gyufát egy fiúgyerek, de - mivel volt gondolkodnivalóm - nem szóltam a gyereket kísérő, szemmel láthatóan nagyszülőknek sem, sem a gyereknek. Nehezen viselem, ha egy hat-hét éves forma fiú úgy szól vissza a nagyszülőknek, hogy: mi? S teszi ezt Egertől Hevesig cca. 18 alkalommal. Ez az egyik, ami zavarta a fülhallásom. A másik az, hogy míg Hevesig elértünk, egyfolytában evett. Ami nem annyira gond, egyen a gyerek, hadd növekedjen - bár a pattogtatott kukorica, chips, töltött cukorka, nyalóka, stb. inkább a boldogsághormont szabadítják az arra fogékonyaknál. Mindegy éppen mit evett, ám azt hangos csámcsogással :/ Pff... Hevesen a busz áll pár percig, s előre mentem, ahol felszabadult a hely a sofőr mögött. A sofőr meg is kérdezte, miért változtattam a helyen, mondtam neki: nehezen viselem a csámcsogást... Megértette.

16:30 után nem sokkal megérkeztem, majd örömmel fedeztem fel egy csokoládé üzletet, remek kávét ittam, kaptam hozzá keserű csokoládét egy falatnyit. Akkor voltam ott először, a hölgy azzal adta át a csokit, hogy ha amúgy is üresen - mindenféle édesítés, állományjavítás, tejszín, miegyéb nélkül - fogyasztom a kávét, biztosan kedvelem a keserű csokoládé ízvilágát. Kedves figyelmesség, el vagyok tőle szokva. 

Rövid séta után a régi Kaszinóba mentem - már nem az - , barátom fiát invitáltam sörözésre, majd' 23-ig bírtuk. Aztán még felhívtam hozzám, s végre odaadhattam neki a régóta gyűjtött/óvott bakelit lemezeimet. Kettő kivételével. Nem kölcsön adtam, hanem örökbe. Meglepődött. Tudom, jobb helyre nem kerülhettek volna a kincseim. 

Másnap reggel s kora délelőtt intéztem pár hivatalos dolgot, majd besétáltam a piacra, ahol régen látott muzsikus cimborával futottam össze. Aznap reggel beszéltünk telefonon, de épp' a dokihoz kellett neki menni. Aztán összefutottunk a piacon. Elmentünk pár szót beszélgetni, részemről lecsúszott egy kicsi pilseni, ő fekete ribizli italt ivott. Jó volt vele beszélgetni a múlt évezredbéli bulikról, közös ismerősökről, ki melyikükről tud. El kellett köszönnöm, mentem a találkozóhelyre, ahonnan indultunk "DB" temetésére. 

SZinte minden alkalommal meglepődök, amikor azt mondják, hogy "szép temetés volt" - elköszöntem már a hír után, most elkísértem hamvait az utolsó útján. Kisebbik lányának mondtam a szertartás után kb a következőket: "Mikor eszembe jut Aputok, mindig elmosolyodom - szerettem vele beszélni, mindig tudott mondani valamit, amivel megmosolyogtatott, s ha magam alatt voltam, a vele való beszélgetés megnyugtatott. Ő is olyan ember volt, akire büszke vagyok s leszek, hogy megismerhettem. Nektek erőt kívánok, neki nyugalmat."

A temetés után szintén mentem a Kaszinóba (nekem már ezen a néven marad meg), kértem egy sört, megjelent egy muzsikus - szemmel láthatóan spicces állapotban - , teli mosollyal kérdezi: deFalla, mit keresel te itt?! Megbeszéltük, kibeszéltünk ismerősöket a hátuk mögött, jó sok mindenről eszmét is cseréltünk, aztán ő nemes egyszerűséggel úgy eltűnt, hogy csak néztem ki a fejemből. Erről az oldaláról nem ismertem, igaz eddig csak rövid ideig találkoztunk, soha nem volt időm kivárni, míg a maligánok teljesen le nem terítik... A pultos srác mondta, hogy szokott ilyet csinálni, ők már ismerik ezt az oldalát. Sebaj. Hazamentem, másnap reggel jöttem haza. Na, ez így leírva érdekesnek tűnhet. Szóval van egy állandó lakásom (ott voltam) s van a tartózkodási helyem (ahol élek). Pont.

Az összes segítőm (HERB330 s Harry Pityom is) ideiglenes szabadságon van, olvasok, kertezek, s zenéket fülelek. Megpróbálok elszakadni a hétköznapi szarpaszírozástól, kevés sikerrel... július 30-ra meghívtam pár cimborát egy kerti bulira, lesz "bor, harapnivaló, miegymás" - az apropója nem más, mint hogy előző nap lesz 23 éve, hogy 30 éves lettem. Muhhaha (=sátáni kacaj).

Kedden Bp-re kell mennem, még aznap estére haza is kell érnem. Gyors vágta lesz, pár dolgot meg kell beszélnem "ML" karmester úrral, évtizedek óta jó barát, tbk. neki is köszönhetem a 12 év előtti utazást a Baktérítőhöz. Dolgozom pár darabon, s van olyan munka is, amiben tudok neki segíteni, de jól van ez így. 

Köszönöm a türelmet. 

 

4 komment

süti beállítások módosítása