Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

Vagy mégis? Ma délután - "sokfelé szaggatott agyam" (á la Karinthy Ferenc) - próbáltam rendet tenni a novemberi koncerten átadandó köcsögök (emléktárgyak) megrendelési procedúráján. Valami csak birizgálta a csőröm, tekergette az orromat. S nem tudtam rájönni, mi a probléma forrása. Olyan harapnivaló csend vett körül, kint az utcán is szokatlan volt a csendesség, a dühöngő is üres volt, a rádió sem szólt. Hmm...

Aztán derült égből villámcsapásszerűen akkorát tüsszentettem, hogy magam is meglepődtem... A beállott csendben pedig hallottam valami szokatlan hangot, de csak pár pillanatig. S nem tudtam beazonosítani sem a neszt, sem az irányát... Általában egy tüsszentés nem tüsszentés, vártam a továbbiakat :)

Tulajdonképpen nem a tüsszentésre vártam, hanem arra, hogy az utána hallható hang forrását azonosítani tudjam. Jött a következő - semmivel sem kisebb intenzitású az előzőnél - , s meglepődve fedeztem fel a hang forrását, de nem akartam hinni s fülemnek...

Harmadik tüsszentésnél viszont nem csak a fülemnek hittem, hanem a szememnek is!

A magyarázat roppant egyszerű: a szoba egyik falára fel van téve egy 20 hüvelyk (cca. 50.8 cm) átmérőjű réztányér. Nincs fixre csavarozva, ha esetleg szükség lenne rá, csak leemelem s használható eredeti funkciójában. Nos, a tüsszentés annyira erőteljes volt, hogy beleremegett a réztányér, s természetesen olyan hangot adott, mint amikor megszólaltatása után az utolsó rezgések elhagyják, s végleg elhalkul. Jót mosolyogtam magamban. Azon már nem agyaltam, hogy minek köszönhetően sikerült a három tüsszentés.

térkép.jpg

Egészen estig eszembe sem jutott. A president orchestra telefonja után kezdtem el visszaszámolni az időt... Kb. akkor, amikor a réztányér kiadta magából a leheletnyi hangot, akkor döntött úgy az egyik városi cég, hogy részt vesz a koncert megvalósításában. Nevezetesen a német zenekari küldöttség itt tartózkodását kifizeti! Múlt heti megbeszélésünk után szerdára ígértek választ a megkeresésünkre. 

De jó lenne, ha más cég is hasonlóképpen állna a megvalósításhoz - ám szkeptikus vagyok (minden okom meg van rá). Mindenesetre ma elmentem abba a boltba, ahová a tegnapi próba után betértem cukorka vásárlás céljából. Amilyen cukorkát szerettem volna, az nem volt. Ám megláttam egy nekem eddig ismeretlen cseh üveges sört, ami nem az "üvegmosó" kategória, árban is kedvező, így vettem belőle. Kóstolásra.

Ma már célirányosan oda vettem az irányt, leltem is még a sörből öt ládányit, felhívtam az elnököt, hogy jöjjön a bolthoz autóval, de üres csomagtartóval. Sporttársi áron megvettem az öt láda sört, ami jelen esetben 100 palack. 

Hogy mi köze van a cég hozzájárulásának a 100 palack sörhöz s a tüsszentéshez? Gőzöm sincs. De így sikerült egy bejegyzés írnom, s végül is, benne van a lényeg. Minden lényeg benne van, a tüsszentés egészségemre válik, a cég segít nekünk, a sör pedig jó lesz a koncerten elveszítendő verejték pótlására :)

Köszönöm a türelmet!

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása