Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

Na, akkor összegzés.

Jelenleg két pályázaton agyalok, a leadási határidő márc. 25-e, de én szeretem, ha a határidő előtt egy héttel már úton van a kész anyag. Hibátlanul. Utólagos kiegészítéseket, miegyebet nem vesznek figyelembe, tehát roppant észnél kell lenni.  Az egyik (nekem fontosabb) a csapat pályázata, a másik az egyesületé. Mindkettő fontos. Nem kicsit. Tudom még idézni a múlt évezredben kedves cigányprímás ismerőstől hallott mondást: "pénz nélkül figura az ember"

Még egy összeröffenés van a proszektúrán, az lesz az utolsó próba a március idusán teljesítendő össznépi koszorúzás zenei kiszolgálása előtt. Múlt szombaton - ismét - leírtam a koszorúzás alatt játszandó mjuzikot, cca. másfél órámba került, de csak szólamokat írtam. Annyi emberre írtam, amennyien leszünk - viszont meg kell szólalnia. De nem hiányosan! 

Most szombaton választmányi ülés lesz a megyeszékhelyen, izzítottam az egyesület parancsnokát, hogy menjen el  Putyu bával (president orchestra), ő ismer mindenkit aki él s mozog megyei szinten. Előttem ő volt az egyesületi titkár 16 évig. 

18-án deFalla névnapján kezdem az önkéntes munkát a városi múzeumban, heti 4x4 órában. Így egyezkedtem a múzeum igazgatójával. Digitalizálom a zenekar kottatárát, s ha már ott leszek a sűrűjében, megcsinálom a saját kottatáram digitalizálását is. A művház vezetésével is sikerült dűlőre jutnom, beviszem az intézménybe a kottatáramat s a könyveim egy részét. Rajtam kívül senki nem férhet hozzá. Helyet adnak az eddigi gyűjteményemnek, ám nem lesz nyilvános. Egyelőre. Viszont így a garázsban felszabadul cca. egy köbméternyi hely, a lakásban szintén. Hamarabb szerettem volna ezt elintézni, de így alakult.

El kell készíteni az egyesületi leltárt - én csak összegzem - s a zenekari leltárt is. Ruhák, hangszerek, tartozékok. S "forintosítani" is kell. Léteznek olyan pályázatok, amelyeken ha indulni akarunk, saját erő szükséges. Nem készpénzben kell a saját erő, hanem pl. ingóságokban. Ehhez viszont szükség van arra, hogy valamennyire tisztán lássak/lássunk. 

Az idei legnagyobb dobásunk a november eleji koncert, a műsor a fejemben készen van, majdnem teljesen már papírra is vetettem. 

Így aztán kikapcsolódásképpen foglalkozhatok azokkal a hangszerelésekkel, amiket két-három zenekarnak szánok. Az ajándékba szánt nóták évek óta forgolódnak a fejemben, így "csak" le kell írni. Mielőbb, hiszen május elseje után nem sokkal megyek Baranya fővárosába, s vinni akarom magammal. Koncertre (s főpróbára) megyek, egyébként is menni kellett volna, a vendégszereplést előkészítendő személyes találkozás s a szerződés aláírása miatt. Akkor már a kellemest összekötöm a hasznossal. Az elnöki lakosztály ma igazolt vissza, rendben van a szállás. Igaz, ovális iroda nincs benne, de csak túlélem... 

Előző bejegyzésben látható/hallható egy "nóta" aminek hangszerelését tervbe vettem - vastagon jogdíjas, de ha a szerzővel sikerül egyezkednie a megszólaltató zenekarnak, akkor nem lehet gond. A most következő darab már nem jogdíjas, ám a leckét feladja, ha nem is a jogdíj kategóriában. Jó fülelést kívánok hozzá!

A wiki szerint ez a darab 1603-ban íródott - nos, véleményem szerint nem véletlenül feledkeztek meg Gesualdo munkáiról - ilyen hangzás a 20. század előtt nem nagyon forgott "közkézen". A mai napig feladja a leckét a tanulása, értelmezése, s akkor a szövegről még nem is beszéltem! Érdemes utánanézni Gesualdo életének is, nem egy mindennapi fickó lehetett, még akkor sem, ha a törvény rá nem nagyon vonatkozott. Ugyebár a fejedelmek, urak, stb. majd mindig felette álltak a törvényeknek. De ez cseppet sem kisebbíti nagyszerű zenéit. 

Köszönöm a türelmet.

1 komment

süti beállítások módosítása