Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

03.
április

white

defalla  |  2 komment

Megejtettem idei első olyan kertlátogatásomat, amikor tettem is valamit. Nagyon időszerű volt kibontani az ősszel betakart szőlőtőkéket. Ha egy hónappal ezelőtt bontottam volna ki, akkor sem lett volna korán. Megtörtént, s ha megtörtént, neki is álltam megmetszeni. Kedden végeztem is az összessel. Holnap jó lenne túl lenni a gyümölcsfák metszésén is, igaz, azokat nem én csinálom, hanem a szomszéd. Cca. 30 éve ő metszi a gyümölcsfáinkat,de én bármennyire is próbálom ellesni a fortélyát a metszésnek, nem értem, hogy mit s mennyit kell levágni az ágakból, hogy jó legyen. Persze apróságokat tudok, hogy a fák tetején növő ún. „seprűágakat” le kell vágni, azokat, amik az ég felé törnek, valamint a fa koronájában befelé növő vesszőket is. Akkor jön a kétely, ha a metszés nem csak a sima metszést takarja, hanem fiatalító metszést is. Némelyik gyümölcsfánk messze túl van a kihordási idején, hogy ezzel a képzavarral éljek… Száz szónak is egy a vége, nem értem.

A virágmagok földbe kerültek, még nem bújt ki egyik sem, de türelem (tornaterem). Idén sem terveztem, hogy bármiféle zöldséggel kísérletezzek a kertben. Nagyon lehangoló tud lenni, amikor a beköszönő nyár hetekig nem hoz esőt. Mivel víznyerő hellyel nem rendelkezik a kert, így nem tudok locsolni. Víz nélkül pedig csak kiszáradnának a növények. Annyi vizet sikerül megmenteni, amennyi a tároló kapacitás. Az egy köbméteres tartály remekül működik, a régi bányacsillébe is fér kb. 800 liter, azon kívül 2 db 200 literes hordó szokott teliszaladni a tetőről lefolyó esővízzel. Ez édeskevés, ha locsolni is szeretnék. Így maradnak a gyümölcsfák (+ rózsák), amikből az ifjabbak kapnak időnként egy-egy dózist. Ami alkalmanként 80-100 liter vizet jelent. A permetezéshez való vizet itthonról szoktam vinni tíz literes kannákban. Azért tíz literesekben, mert csak két kezem van, s a húsz liter vízzel elég felmenni a hegyre gyalogláb. 2x20 literrel nem tudnék felmenni egy húzásra.

Változik a teázási szokásom, bár még csak kicsiny idő telt el. Reggel fekete-, délben zöld-, délután/koraeste fehérteát ittam. Ennek nincs különösebb jelentősége, mert fehér teából is lehet erőset készíteni. Most fekete-, és zöldteából csináltam egy 50-50%-os keveréket, megbolondítva egy kevés szárított narancshéjjal. Hogy miért éppen narancshéjjal? A válasz egyszerű: sajnálnám, ha tönkremenne az ősz óta gyűjtögetett szárított narancshéj. S annyi mézes barátságkenyér sem készül, hogy elfogyjon. Szóval reggel ebből a keverékből készítek egy mókányit, s a kutyulós kávé után kunbélázok (= be a szervezetbe).

Egyik mobilszolgáltató ajánlatára figyeltem fel nem olyan régen, s érlelődött bennem az elhatározás, hogy majd’ tíz után ismét telefon előfizető legyek. Átszaladt még a fejemen, hogy körülnézek az új telefonok közt is, de a bőség zavarával találtam szembe magam. Szeretem, ha a telefon elfér a zsebemben/kezemben. Az egykezes telefont szeretem. Új telefon beszerzése későbbi időpontban várható, hiába nézelődök én itthon, ha éppen olyan nem lesz az üzletben, tehát marad a régi eddig bevált módszer. Amelyik megtetszik (árban is), az lesz a nyerő.

HERB330-al minden nap randim van, tehát ez is ki van pipálva – s ez egy darabig így is marad. Ha ideje lesz a váltásnak, az is meglesz.   

2 komment

süti beállítások módosítása