Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

05.
június

zajlik...

defalla  |  1 komment

03:30 „frissen” kipattanok az ágyból, mert marcival (nem percival) van találkozóm.

05:30 kedvenc kutyulós davidoff világos kávét iszom (+ 3-3 kockacukor s édesítő) egy kortynyi sűrű (7.5%) tejjel. Előkészítem az Ősöknek a főzni való kávét, a gyümölcsteát pedig leforrázom, hadd érjen cca. 20 percet – a teába két evőkanál cukor s egy fél citrom leve kerül. Majd’ két literes az adagolós termosz, azt mindig teletöltöm reggel.

06:00 már a zöld házba száguldok, szárnyas alkatrészek vétele okán (zöld ház=csirkés bolt). Egy egész csirkét (1.85 kg) s mert korán még nem nagyon van aprópénz a boltban, kérek még hozzá 2x0.6kg ún. csirke mell belső filét – igényes csirke á la „Iguazu”. Kicsit több lett, de így három ezer HUF-ból megúszom.

06:30 előre dolgozok kicsit ebédileg: egy fej karfiolt rózsáira szedve, vízbe áztatok. Csak addig, míg egy pár szem krumplit megpucolva felteszek főni, s míg egy szál répát apróra vágva, egy zacskós rizzsel, pici sóval felteszek főni. Nem együtt, külön-külön J

07:00 megtisztelem magam egy gyors borotválkozással, összepakolom a cuccaimat s elindulok a helyi tűzoltóságra. Gyalogláb, ahogy általában közlekedem.

08:30 bejelentenek a főnöknél, gyors (békés) szóváltás az előttünk lévő tennivalókról, a srácok bizonyítványait átveszem, majd szúnyog-, s esőmentes horgászbajnoksági részvételt kívánva távozom.

09:30 reggeli a piacon, egy lángos. Minden nélkül. Só, fokhagyma, tejföl, sajt, egyéb járulékos anyag nem kerül rá. Így szeretem. míg elcsipegetem a lángos, végigmegyek a piaccsarnokon, szemrevételezem a kínálatot s az árakat. A gombás pultnál csak „csirkegomba” van, egy szál vargánya nincs… Majd ha az éjszakák is fülledtek lesznek, akkor.

10:15 jövő heti utazás miatt meg kell csináltatnom az EU-s eü-kártyát. Nagyon kedves, halk szavú ifjú hölgy pillanatok alatt elkészíti.

10:30 a műv.házban megörülnek nekem: „de jó, hogy jöttél! Gyere velünk a táncterembe, jött egy önjelölt énekes, aki a városi ünnepségen szeretné a Himnuszt énekelni, de még nem hallotta senki, hogyan énekli. „valakinek a valakije” de ha nem jó, akkor megy CD-ről…” Nos, apró észrevételem volt csak, a hangok a helyükön, tisztán is énekel, kár hogy a „t” mássalhangzót „d”-nek ejti… Elfogadják. „a résztvevők énekelni fognak” – szerintem nem, de ez már legyen az ő bajuk (Muhhaha… = sátáni kacaj) A proszektúrára nem jutok be, éppen mérlegképes könyvelők vizsgáznak. Pénteken 15:00-kor majd bejutok. Bizonyítványok másolása, s a szombati szereplés feltételeinek átbeszélése után távozom.

11:30 a hotel teraszán két korsó sör elfogyasztása közben átadok a president orchestra számára nem kevés készpénzt, hogy szombaton s a rákövetkező dudáláskor ki tudja a csapatot fizetni.

12:20 körül érek a „poloskapréses” muzsikushoz, az általam megírt kottákat s a zenekari inget átadom, technikai részleteket megbeszéljük, szombaton fog velünk először fellépni a világot nem jelentő deszkákra, mert a műv.ház előtt játszunk, nem a színpadon. Eső esetén a térzene átváltozik folyosói hangoskodásra J

13:00 előtt nem sokkal érek az egyik boltba, összekapkodom a szükséges cuccot. Mire kiérek a boltból, ott vár tesóm az autóval – hiába, a jó tervezés fél győzelem. Egyébként sem tudnék kézben 22 palack 1.5 literes teli palackot, s a többit elcipelni. Elvisz a „kis” piacra, ő megy tovább, majd a garázs előtt találkozunk, hogy kipakoljunk. A piacon már csak kovászolni való uborkát s zöldborsót vettem.

14:00 hazaértem. A garázsban marad a súlyáru, a többit felhozom, a tesóm fiai segítenek, majd ebédet adok a legénységnek. Karfiol leves, rántott csirkemell, répás rizs, sült krumpli. Az Ősök főzték meg a kaját, ők éppen ejtőznek. Nagyon fáradékonyak – ketten 154 évesek.

15:00 Mielőtt összecsuklanék a fáradtságtól, még el kell mennem a megrendelt árukért. De egyik sincs messze. A németeknek viszünk st.flórián szobrokat, s az ahhoz való kísérő oklevelet üveg alá akarom szorítani, ne vigyünk már gagyit (=laminált papírt). A sárkányfűárus Magditól is elhozom a „samarin” nevű nátrium-hidrogén-karbonát alapú sókeveréket. 18 db 4 g-os tasak. (csak halkan súgom meg, ez a szer másnaposságra kiváló)

16:00 Ebéd, majd leülök az ’ámítógép elé, körülnézek itt-ott, aztán a telefon rezgése térít magamhoz. Hív a srác, hogy készen lett a végleges dvd, s már nála van. Hová hozza? Sehová. Ma már ezzel nem foglalkozok, majd holnap (azaz ma, jún.5-én)

17:00-18:30-ig szunyókálok, majd úgy ébredek, mint akit egész kergelésztek… pedig nem.

Az este már csak lázas semmit tevéssel telt, számlák rendezése, s egy új darab tanulása, cigitöltés.

Most reggel csak a lemezért megyek el, abból kell még 35 darabot csináltatni, plusz a lemeztok borítóját – jogtiszta az anyag, az összes jog a csapat tulajdona. Nem kevés pénzbe került, hogy elkészüljön ez a lemez, amin a tavaly őszi koncert felvétele van, cseppet turbózva. Nem, nem nyúlt bele senki a felvételbe, csak hozzá kellett vágni egy felvételt, amin ékes német nyelven elhangzik a zenekar történetéből pár dolog, mi volt ez a koncert, ilyesmik.

Kertmenetet terveztem mára, permetezni kell levéltetű ellen akkor is, ha a gyümölcsöt levitte valamilyen gombabetegség. A fát viszont meg akarom menteni. S a füvet is nyírni kell, mert belefészkel a szúnyog J    

1 komment

süti beállítások módosítása