Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

27.
február

staphylo...

defalla  |  2 komment

Erősen (=időrabló módon) benne vagyok az ez évi pályázatok írásában, több minden megváltozott - ami nem feltétlenül rossz, mert van benne jó dolog is, a baj csak annyi, hogy a pályázat kiírónak gőze sincs némelyik folyamatról... De megcsinálom, s reménykedem. Mint mindig. Aztán pofára esek, oszt'jónapot :/

Jónak találom azt, hogy a pályázaton elnyerhető összeg nem fedezheti teljes egészében a működési költséget. Rossznak találom azt, hogy megpróbálnak mindenre kiterjedő gazdasági tervet bekérni. Ha már egyébként is számlával kell igazolni a felhasználást, akkor mi értelme van annak, hogy pontokba szedik az elnyert támogatásból felhasználható összeget - honnan a búbánatból tudjam, mennyi lesz a postaköltség az elkövetkező évben? 

Nagyjából tudom, mennyiért fuvaroz a szállító, mennyit fogok fizetni pl. egy kottafüzetért. Teszem fel, veszek 15 db "spirálos" 12 soros kottafüzetet, ez jelenleg 9000 HUF. S amennyire kiszámítható itt (értsd, határon belül) a dübörgő gazdaság a rizsacsökkentéssel együtt, még akármi is történhet. 

Na, mindegy. vagyis nem mindegy. De változtatni nem tudok rajta, megpróbálunk okosak lenni. 

Roppant kellemetlenség történt velem, a bal kezem középső ujján begyulladt/begyűlt a körömágyam. Hogy minek köszönhetően, azt nem tudom... Csak azt vettem észre, hogy borzasztóan elkezdett viszketni az utolsó két ujjpercem, az tartott vagy két napig, aztán elkezdett dagadni s érintésre is fájni. Hétfő estére már majdnem úgy nézett ki, mint egy pezsgős dugó vége, csak piros volt. Na, kaptam a jobbnál jobb ötleteket. Maradtam a még nem próbált ám sokatmondó s tesómnál bevált: vágj le egy levelet az aloe vera növényből, szeld fel, s a ragacsos részével borítsd be a duzzanatot. Kb. 3x hat órát volt rajta, úgy nevezett párakötésben (én dunsztkötésnek ismerem :) ), de kedden este már hihetetlen fájdalmas volt.

Sebész ismerős felhívta a figyelmem, hogy meg ne próbáljam önállóan gyógyítani magam, mert nagyobb bajt csinálok, mint ami egyébként is van. Ha magától nem fakad ki, majd a sebész kivágja - ami roppant fájdalmas, mert gennyes/begyulladt sebre nem használ az esetlegesen alkalmazott fájdalomcsillapító... Naccerű :/

Ennek ellenére előszedtem az évek óta őrizgetett tiszta szeszt (70%), egy decis poharat félig megtöltöttem, majd "beáztattam" az ujjam végét. Arra gondolva, hogy így tudom fertőtleníteni a legjobban. A legvékonyabb s leghegyesebb varrótűt forrásban lévő vízbe tettem, forraltam egy ideig, majd az is a tiszta szeszbe került.

Apa, kezdődi  Na, nézzük, mennyire vagyok balga/botor... Éppen csak megpiszkáltam a körmöm felől, s már dőlt is kifelé a nem odavaló sűrű massza. Hogyan is fogalmazzak... Idézni csak pontosan:  "jobban esett, mint egy rossz baszás" (bocs!) :)

Szóval megkönnyebbültem, mert elmúlt a duzzanat okozta feszítő érzés, már nem lüktetett, nem volt (annyira) érzékeny. Pár órát még szabadon volt, hadd folyjon ki még ami benne van. Aztán ismét kapott egy dunsztkötést, majd tegnap este egy paradicsomot is rákötöttem, ami ma hajnalig rajta volt. Jelenleg már nem piros, de még nem olyan eredeti a színe, nyomásra még kissé érzékeny, a duzzanat lelohadt, de még azért látszik, hogy "nem százas". Viszont most már tudok aludni, mert a fájdalom elmúlt.

Jövök még a héten, sok minden van előttem, s nem mindegyik a pályázatírással kapcsolatos. De erről majd a történések sorrendjében. Vagy sem :)

 

2 komment

24.
február

i know

defalla  |  Szólj hozzá!

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása