Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

Cca. 34 évvel ezelőtt (augusztusban lesz annyi) a linkelt zenekarral egy időben voltam/tunk egy zenekari versenyen. Tizennyolc éves voltam, de már hat (!) éve teljes jogú zenekari tag az itthoni s az iskolai csapatban is. Mindig szerettem zenekari megmérettetésekre menni, ki nem hagytam volna egyet sem. Az akkori karmester is számított rám, s a '81-es év külföldi versenyére még egy osztálytársamat s egy iskolatársamat is elhívtam - kisegítő(k)nek jöttek, nálunk akkor nem volt olyan tudású muzsikus, aki eljátszotta volna azt, amit nekik kellett. 

Emlékezetes kirándulások voltak ezek, nagyszerű visszaemlékezni rájuk. A többi zenekar produkciójára is, a magunkéra is, valamint a zenekarok felvonulására, ami szintén része volt a rendezvénynek. A verseny a koncertteremben zajlott, minden más játszás a fesztivál jellegét erősítette a programnak. 

A holland zenekar a kötelező darabon (Miroslav Juchelka: No Pasaran) kívül Rimszkíj-Korszakov: Spanyol capriccio darabját játszotta. Sajnos nem figyeltem eléggé, nem emlékszem ki hangszerelte fúvószenekarra ezt a remek muzsikát... S most jut eszembe, azóta sem néztem utána. Arra emlékszem, hogy teljesen elbűvölt a csapat hangzása, a hangszeresek tudása s az a könnyedség, ami áradt a zenészekből... Azóta tudom, hogy ez nem teljesen így van... :) 

S megfogta a szemem a zenészeket segítő emberek csoportja is. Nálunk sem akkor, sem azóta nem "divat" ha nem is kiszolgálni a szó nem nemes értelmében a zenekart, csak furcsa volt, hogy nem a zenekari tagok ifjai gebednek bele a kottás ládák cipelésébe. 

Nem panaszkodásképp említem meg, de pl. én szeretek nem csak a szereplésekre, hanem a próbákra is elsőként érkezni - s ha már ott vagyok, berakom a kottaállványt, kottát/széket :) Akkor vagyok benne biztos, hogy nem hiányzik semmi. 

23-án is volt egy játszásunk a színpadon, négy darabot játszottunk, mi kezdtük azt a rendezvényt - hmm... ez a "hmm..." a nem teljes elégedettséget van hivatva érzékeltetni. 

Talán a felfokozott várakozásnak köszönhetően volt olyan a közönség reagálása, amilyen - vagy csak egyszerűen hazai pályán szinte mindegy mit játszunk (s hogyan?!), a közönség akkor is tolja a "visz-sza... visz-sza..." vastapsot. Kis túlzással, ha háttal ülnénk a közönségnek, a reagálás hasonló lenne? Nem szeretném kipróbálni... De okozott álmatlan éjszakát ez a szereplés. S a megoldást is megbeszéltük másnap, mikor elutaztunk hárman egy koncertre. Lesz jobb. 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása