Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

04.
november

110dB

defalla  |  4 komment

Tegnap kimentem a kertbe – hosszas rábeszéléssel vettem rá magam, az éjszakák már elég hűvösek, be kellett takarni a szőlőt. Igaz, csak a felével végeztem, mert először a kerti kisház téliesítését(sic) csináltam meg. Ami nem nagy dolog, de ha hívatlan látogató érkezik, küzdjön meg a bejutással… Sokkal többet nem tudok tenni.

A pinceajtón még eddig nem jutott át senki, elég masszív darab – 37 évvel ezelőtt készült, szépen körbe van vasalva a külső ajtótok, az ajtó pedig cca. 8-as acél lemez, tölgyfa burkolattal, aminek az alja kezdte megadni magát vagy húsz évvel ezelőtt, de akkor megreparáltuk, s azóta sem kellett hozzányúlni.

A pince feletti szobába már párszor bejutottak, különösebben nem vittek el semmit, szerszámot nem visznek, legutóbb a kint felejtett cigi+öngyújtó, valamint a készételek, cukor, fűszerek, semmi nem hiányzott. Egy üveg bort ivott meg a behatoló, azt sem teljesen… Gyanítom, azért ment be, mert hallotta a benzines fűkasza 110 dB hangját előző nap, mikor dolgoztam vele. Azt gyorsan pénzzé lehet tenni, gondolom. Viszont az egésznek a súlya csak valamivel több, mint hét kiló, így amikor dolgozni kiviszem, a meló után haza is hozom. Ennyi.

Nos, a pince feletti rész 3 x 6 méteres, van benne egy előszoba, ami 2x3 méter nagyságú, s a szoba. A szoba ajtaján viszont van egy rács, ami ún. csavarzárral van ellátva. Az előszobában nincsenek a csavarzárat kinyitni akaró számára szerszámok, sörnyitóval pedig nem fog boldogulni…

A szoba két ablakát is szigetelni szoktam, nem kell nagy dologra gondolni, az ablak közé hungarocellt szoktam tenni, plusz az ablak elé feltornyozom a berendezést J

Tavasszal, kibontáskor úgyis szellőztetés, ruhanemű, takarók, stb. átmosása van – nem a koszolódás miatt, csak álltában is magába tud kapni némi állott szagot.

Igen sok munka felhalmozódott a kertben, majd meglesz – még idén. Abban viszont az esetlegesen hideg idő nem zavar, az eső annál inkább. Jut eszembe, eső. Ki kell üríteni a vashordót, nehogy szétrepessze a jég, a bányacsille tartalmának legalább felét, hogy tudjon a hizó jég felfelé terjeszkedni.

Szeretnék egy szabadtéri tűzhelyet jövőre, nem olyat, mint amit idén átmeneti megoldásként csináltam, hanem egy rendeset, építettet, kéménnyel. Az alapterülete terveim szerint 90 x 180 cm  lesz, a ház falához akarom „tapasztani” – s akkor először a fal elé szükséges egy 5 cm szigetelés, ami elé kerül egy téglából rakott fal, az lesz az egésznek a hátsó része.

Nem tudom még, hogyan fog elkészülni, de folyamatosan agyalok rajta. A nem egyszerű, de célzatos megoldás híve vagyok. Hogy miért ilyen körülményes? Nos, multifunkciós, fatüzeléses építményt szeretnék, amiben helyet kap nem csak a bográcsfőzéshez, grillezéshez alkalmas építmény, de egy olyan sparhelt-szerű is, amin fazékban lehet főzni + hogy a füst ne csak úgy szálljon ki a leendő kéményen, egy füstölőt is közbe kell iktatni… Mindezt egy egykürtőjű kéménnyel szeretném megvalósítani, már csak azért is, mert az egész építmény az épület északi oldalán lesz. S akkor a továbbgondolt ötlet: ha ezt így meg lehet valósítani, akkor egy tűzhely a szobában is elférne – ahhoz viszont át kell majd törni a ház falát, ami nem lesz „mód nélkül” való, ugyanis a kerti ház az ún. házgyári betonpanelből készült… Be kell szereznem egy príma vésőt a betonhoz, kalapács van többféle méretű/súlyú. Igen, kézi munka lesz – merthogy áramforrással nem rendelkezik az épület. Még. De, türelem – tornaterem.

4 komment

süti beállítások módosítása