Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

04.
november

alma

defalla  |  1 komment

Príma volt a mai nap. Jól indult, aztán durcáskodtam kicsit, de a durcám aránylag hamar elszállt... Ébredtem a szokásos időben (04:30), de úgy gondoltam, Károly névnapon ráérek, az írás megvár, Herb330 is pihenjen. Mondjuk Herb pihenőre van fogva, most Harry pityom (herr ripityom) van befogva. Mindkettő más - más dolgot csinál jobban. De csak akkor, ha én fogom! Nem is adnám, még kölcsönbe sem. 

Szóval a reggeli később volt a szokásosnál, a proszektúrára sem kellett mennem. Tegnap megbeszéltük, mit kell ma a kertben csinálni, hogy ebédre hazaérjünk (királyi többes). Nos, kiértünk - én felpakolva, mint egy sószállító teve. Lihegtem is legalább annyira. Egyhuzambam felvittem a hegyre azt a cca. 30(!) kg almát, amin hogy szépen fogalmazzak, külsérelmi nyomok voltak, valamint az állaga is olyan, mint egy spongya darabnak. Sógorom kapott egy zsákkal ebből a fajta almából, de annyit nem tudnak akkor sem elfogyasztani, ha én is besegítek, meg az almás sütik is ebből készültek. Viszont a megereszkedett almát vétek lenne kidobni. Át lehet azt lényegíteni. Nosza, elő azt az almareszelőt, s nekiláttam. Nem csinálnám naphosszat, aránylag hamar végeztem. Harminc kiló almával legalább három gáztepsi nagyságú almást lehetett volna sütni, de jó lesz ez - ha megérik - laborálásra is. Szerintem húsvét tájára érik át. Igaz, nem sóztam meg, azt majd ezután. A lényeg, hogy a levegőtől el van zárva (rápattintottam a veder tetejét).

Téliesítettem is a házat, legalábbis egy részét. Az ÉNY-ra eső házsarok a ház leghidegebb helye, s azért errefelé nem ritkák a minusz huszasok...  Olyan tíz centi vastag hungarocellt szorítottam a falhoz - belülről - az asztallal, székekkel, arra pedig még pokróc is került. Még az egyik ablak van hátra, de azt még most nem akarom téliesíteni, még azért akad tennivaló a kertben, s nem annyira happy napközben is lámpafénynél tevékenykedni. Arra az ablakra majd akkor kerül fel a szigetelés, ha már tartósan nulla alá megy a hőmérséklet. Az idén megtermett almából becsomagoltam 400 darabot egyenként újságpapírba, úgy kerültek a ládába. Ezt majd csak jövőre szedjük elő. Addig kitart, ami nem a kerti házban van, hanem már itthon nézeget a ládában/kosárban. :)

S hogy mi volt a durcásságom oka? Az, hogy amit tegnap megbeszéltünk, azt Nagyapa elfelejtette, s egészen mást kezdett el csinálni. Türelmes voltam, majd telefonáltam, hogy ebédre nem érünk haza. 

Remélhetőleg lesz jövő héten kicsivel több időm, s kilinkelem azokat az oldalakat, amiket olvasni szoktam. Köszönöm a türelmet.

1 komment

Egész egyszerűen hiányzik. Nincs rá jobb szó, ha van is, én nem ismerem. Vagy ismerem, de nem jut az eszembe. Szóval hiányzik. Hogy mi hiányzik? A hozzászólások. A hozzám szólások.

Első bejegyzésemet 2007 novemberében írtam egy pontcomra végződő oldalon - egyik, szívemnek oly' kedves emlékű volt tanáromról emlékeztem meg pár sorban. Aztán folytattam. Lustaságból. Hogy miért írom azt, hogy lustaságból? Azért, mert így nem kellett sok levelet megírni. Akkoriban sűrűbben írtam, mikor eszembe jutott, hogy megosszam emlékeimet, gondolataimat, mérgelődésemet. A mindennapokról. Jelenleg is megvan ez a blogom, ritkán írok oda.

Közben látogattam erre-arra, megleltem azokat a blogolókat, akiknek írásait azóta is olvasom. Sokan írnak még - ez örömteli - , s sokan vannak akik abbahagyták. Ez nem örömteli, de az ő döntésük, s ezt szeretem tiszteletben tartani. 

2008. december 12-én kezdtem egy másik blogot. Egy napot élt azzal a névvel. Egy nappal később változott "M.deFalla"-ra. Aztán valamikor útközben ismét változott simán csak "defalla"-ra. 

2012. április 20-án próbálkoztam új hellyel, s azóta oda irkáltam. Nem sokat. Két héttel ezelőtt pedig egy régi blogos ismerőstől kaptam elektronikus levelet, amiben feltette a kérdést, hogy miért nem váltok? A válasz után pedig felajánlotta segítségét. Amit köszöntem akkor is. Most is megköszönöm - nem tudom elégszer köszönni. 

Szóval két hét kellett amíg érett bennem az elhatározás, s most itt ülök s írom az első bejegyzést blogolásom történetéről. Nehezen szánom el magam a változásra, igaz az is, hogy nem sietek tkp. sehová. Csak keveslem, hogy a nap 24 órából áll. 

Köszönöm a türelmet. 

3 komment

süti beállítások módosítása