Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

05.
október

nyúlfarknyi

defalla  |  2 komment

Gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy ez a hirtelen jött lehűlés nem tetszik. Szerdán este olyasmi történt, amilyen - ritka kevés alkalomtól eltekintve, mint vihar, felhőszakadás - már hónapok óta nem történt. Becsuktam az ablakot :) Igaz, már egy hete nem sarkig volt tárva esténként, csak "bukóra" állítva, de most azt is bezártam. 

Előző éjszaka ugyanis fáztam. Itthon mindig nyakig mezítláb alszom (éjszaka) azt pedig nem nagyon kedvelem, ha több rétegben van rajtam szövött/fonott/töltött takaró. Így aztán bezártam teljesen. Kora reggel (04:30) úgyis kelek, akkor az az első - mielőtt rágyújtanék - , hogy kinyitom az ablakot. 

Tegnap délután kis "eszem-iszom" volt a kertben. Tesóm alkotott egy gulyás alapot sertés "fehércsont" (én bütyökcsontnak nevezem), két kg sertés lapocka, 0.70 kg füstölt császárvég s némi zöldség felhasználásával. Ehhez már nem kellett csak a bográcsot izzítani, vizet s krumplit beletenni, összeforrt s már ehettük is. Én készen vittem ki a "házinyúl vadasan"-t. Mindkettő jól sikerült, csipegettünk is, mint a madár nevű ló... Az idő is kegyes volt hozzánk, szépen sütött a Nap, de azért csak lehetett érezni, hogy reggel még mínuszok voltak.

Egy kevés naspolya még maradt a fán, az lekerül, s téliesíthetem a kerti házat. Jó lett volna idén végre megcsinálni a tetőn az eltervezett munkákat, de ami késik, az nem múlik (nagyon). 

Holnap ismét lendül a pálca délelőtt 10:00-kor, még öt próbánk van a koncertig. 

Ez egy ilyen nyúlfarknyi bejegyzés lett. Köszönöm a türelmet.

2 komment

Tegnap a Zene világnapja volt - ennek örömére elkészült a novemberi rendezvény költségvetése. Immáron sokadszor. Nem valami érdekes, de a minimális bekerülési költségből ismét faragni kellett. S így már nem is hiányzik, csak cca. 300 rugó... Egyik csapattag ajánlotta, hogy csináljunk olyan fogadást, mint a "batyusbál" - mindenki azt eszik/iszik, amit hoz magával.

Jómagam év elején felajánlottam egy csinos összeget (a jelenlegi költségvetés 10%-át) a rendezvényre, ám az mostanra a felére csökkent. Nem azért, mert meggondoltam magam, csupán év közben ennek a támogatásnak több, mint fele elkopott... A csapatra, nem másra. S nem, nem fagyiztuk el. Bárcsak arra kellett volna költeni! (igen, ez egy óhajtó mondat volt) 

Valahogy úgy gondolhatja a mindenkor hatalomban lévő vezetés, hogy csettintünk egyet, s hipp-hopp megy magától. Óriási tévedésben vannak, s ezt el is mondom minden alkalommal, amikor lehetőség adódik rá. A válasz mindig ugyanaz, a gazdasági helyzetre való tekintettel... stb. Legidősebb tagunk meg is jegyezte, hogy mást sem hall, mint ezt. Mióta fújja, s az nem most volt, hanem 1948-ban! Volt, amikor jobban ment a szekér, nem arról van szó. Csakhogy 1971-ben Magyarország is aláírt egy nemzetközi szerződést, amit 15 éve kezdtek el itthon betartani/betartatni. Addig, hogy úgy mondjam "szabad (volt) a vásár". 

A "ki figyelne oda, mint csinálunk mi itt az alvégen" nálam nem nyerő. Nem vehetem nem tudomásul, hogy ha rájönnek, a büntetés elvinné a működésünk 10 éves költségét. Tehát ez az út nem járható. Az az út járható, ha betartom/betartjuk a törvényt. S nem vagyok hajlandó azt sem tudomásul venni, hogy "a törvény arra vonatkozik, aki betartja", ugyanúgy, mint a KRESZ. Szeretek nyugodtan aludni, tükörbe nézni. Ennyi ez, s néha ez sem kevés. 

A mindennapi szarpaszírozásra - politikával kapcsolatos hírekre - megpróbálok nem reagálni. Ezt sem azért, mert nincs jobb dolgom. Tudom, hogy kire fogom adni voksomat, s azt is, kire nem. Akkor sem, ha a fene fenét eszik! Teszem azt, ami előttem van, amiről azt hiszem, hogy jó. Nem vagyok csalhatatlan, de nem fogok csak azért rossz közérzetet csinálni magamnak, mert valaki(k)nek az a szórakozása, hogy felbosszantson. Pont. 

Panasznap lezárva.

Ui.: jelentkezett a "baranyai harry potter" s én ennek nagyon-nagyon örülök! 

Köszönöm a türelmet.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása