Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

defalla

Egy lelkes amatőr levegőszeletelő bejegyzései, nem popritmusban.

Friss topikok

  • emdefalla: @rerros: Abbahagyta, s törölte is egyben - május környékén, ha jól emlékszem. (2017.09.24. 20:19) nsplya
  • defalla: @Voltar: vérkeresztény... Hhaha - magam csodálkoznék legjobban :) (2016.09.30. 21:22) chcmggt
  • Voltar: 1 spiritualista talán azt mondaná hogy bevonzottad a kölcsönös vonzást. Gratula a megfelelő talá... (2016.08.15. 20:43) cím nélkül
  • rás: :) (2016.08.03. 18:59) ...
  • defalla: @rás: Célirányosan mentem, sajnálatosan kevés volt az idő - a reggeli 04:50-kor indulóval mentem, ... (2016.07.20. 18:31) így

Címkék

Szóval lement a 15-i városi ünnepség, tizenkettő egy tucat. A végén majdnem sikerült az egész csapatot az elnökünkkel együtt a Petőfi szobor talapzatához összeállítani csoportkép készítés okán – egy-egy ember mindig elkolbászolt (sic!), így készült három fotó s mindegyikről más-más ember hiányzik. Nem baj, az utolsó hasonló fotó hét évvel ezelőtt készült, nagyon időszerű volt már a március idusai fotónak. Tubás kollégaúr meginvitált egy uniqumra, de maradtam a „tiszta forrás” szilvapálinkánál. Kellemesen hűtött volt, ismételtünk is mindketten. Mire visszaértünk a proszektúrára, elég szomjasnak tűntek a sporttársak… Nem találták meg az előző nap bevitt ládányi sört :) Elkopott az is, való igaz, 19 embernek nem jelent akadályt 24 doboz sört meginni. A president orchestra szokta a senior állomány két legkorosabbját hazavinni, csatlakoztam hozzájuk. A menet mindig így néz ki: megérkezünk a valamikori bányásztelepülésre, ott bevackoljuk magunkat a presszóba, s „kunbélai-módra” (Be a szervezetbe!) fogyasztunk némi legális tudatmódosítót. Az elnök s a két tag összesen 235 éves, hubertusra hasonlító töményet isznak, kevéske sörrel. Csatlakozom ilyenkor magam is, s még beszélgetünk is, én fülelek erősen, régi sztorik jönnek elő, olyanok amiket én életkoromból kifolyólag sem ismerhetek. Az egyik öreg ’48-ban kezdte a zenekarosdit, másikuk ’49-ben. Együtt is dolgoztak a bányánál, egy csapatban fociztak, régi barátság az övék. Nagyszerű történeteket hallok, s egymást kiegészítik, nagyokat nevetnek. Mint kívülálló, magam is nagyokat nevetek. Jól anekdotáznak, élvezet hallgatni őket.

A bányásztelepülésről hazaérve még a koncertmester hívott, hogy pár percre fussunk össze a kedvenc helyén. Megtörtént, leszaladt még két serital, aztán irány haza. Ebéd, majd szunyóka.

16-án (nekem) nem annyira korán telefonálásba kezdtem, természetesen a pályázatokkal kapcsolatosan. Nem mindenkit sikerült utolérni, de sebaj. Kedden az egyesületi elnökünkhöz mentem, meg kellett beszélni pár dolgot, mert ő januárban kifejtette, hogy sokat lobbizni nem tud a nyári fesztivállal kapcsolatosan, mert a polgármesterrel nincs beszélő viszonyban. Olyannyira nem, hogy még képviselő korában igen csúnyán összeszólalkoztak, s nem hajlandó vele semmilyen együttműködésre.

Nem könnyíti meg a dolgom… Mint írtam már, nem szeretek koldulni, de sajnos más esélyt nem látok arra, hogy meg tudjuk csinálni, amit szeretnénk.

Szerdán koptattam HERB 330-at, azokkal a munkákkal sem úgy haladok, ahogyan elterveztem. Csütörtökön ismét a kórházba mentem, nem kellett csak egy aláírás a meghatalmazásra, amivel pénteken a cégbíróságra mentem. Minden évben hoznak valami új formulát, idénre azt találták ki, hogy csak az egyesület bejegyzett elnöke kérhet ki bármilyen egyesületi adatot, s csak személyesen. Vagy a meghatalmazottja. Már ún. „okmánybélyeges kikérés” nincs. S hogy szép kerek legyen a történet, most nem csak a cégbírósági bejegyzés másolata kellett, hanem az alapító okirat másolata is, amit ha először kér ki az egyesület, akkor ingyen van. Minden további kikérés oldalanként 100 HUF, s okmánybélyegben.

Kiderült a helyszínen, hogy első alkalom, így nem kellett fizetni. Nem is az összeg nagysága/kicsisége ilyenkor a fő gond, hanem az, hogy senki nem tudta mennyi oldal az alapító okirat… A bíróságon természetesen kiderült, de okmánybélyeget nem minden nap vesz az ember, s ha nem tudja mennyit vegyen s milyen címletűt, akkor bizony a helyszínen megmondják, majd levágtatok a legfelső emeletről a földszintre, az 116 lépcsőfok – mert a lift nem mindig működik. Utána sovány malac vágtában irány a legközelebbi Posta, okmánybélyegek beszerzése, stb. Visszavágta, mert a hivatal nem egész nap dolgozik (kivéve péntek), s ha szerencséje van az embernek, akkor minden belefér a kettő órás nyitvatartási időbe. Mindent sikerült elintézni, bátyuskám fia volt a sofőr, a kedvese is velünk volt, míg én az időt töltöttem, ők elmentek forrócsokizni a plázába. Hazafelé betértünk még egy üzletbe, ahol Karácsony előtt nagyon finom darabos gyümölcsteát vettem, beszereztem az utánpótlást, s már jöttünk is haza. Pörkölt mandulás, (pörkölt mandula, alma, hibiszkusz, fahéj), s vadcseresznye (alma, hibiszkusz, csipkebogyó, narancshéj, bodzabogyó) fantázianevű teákat vettem. Mindösszesen három és fél óra alatt megjártuk az egészet oda/vissza úttal együtt. A megyeszékhely tőlünk majd’ 60 km. Jó időt futottunk :)

Szombat sem punnyadós volt, reggel (05:00) leforráztam a marha lapocka csontot, a húsos karajcsontot s az ún. bütyökcsontból (sertés lábszárcsont két részre fűrészelve) kettőt. Zöldségek garmadájával s még négy darab csirkelábat is tettem bele. Mármint a levesbe. Mert ezekből a hozzávalókból leves készült. Miután leszedtem a habját a levesnek, bezöldségeltem, s apró lángon, gyöngyözve otthagytam a tűzhelyen. Hadd dolgozzon a tűz. Tizenyeg órára voltam hivatalos a volt könyvelőnk lányához – a könyvelőnk sajnálatos módon decemberben előresietett st.Péterhez, s az egyesület összes anyaga nála maradt. Azokat hoztam el, 2002-től az összes keletkezett iratot. Ezek nélkül a leendő könyvelő nehezen ismerné ki magát. Rólam nem is beszélve!

S máris itt vagyok a mai napnál. Mert tegnap csak proszektúrás menet volt, jó hangulatú. Én sem integettem, beültem fújni kedvenc hangszerem. „Blattolósra” vettük a tegnapi napot. Blattolós = első látásra fújni még ismeretlen darabo(ka)t. Ezek az alkalmak mindig több nevetésre adnak okot – nekem nem annyira, mert az én fejemben már általában összeáll a nóta, a muzsikustársaknak nehezebb ilyenkor.

Szóval ma ismét mentünk a „falu elejéhez” s mint írtam reggel, nem vittem magammal botot… Hiába is vittem volna, sokat nem haladtunk, ők is mondják a magukét, mint a pereces (nincs pénz, stb), s mi is mondjuk a magunkét, megismételjük, hátha megértik. Úgy csinálnak, mint akik értik, de látom a szemükön, hogy lövésük sincs miről beszélek/beszélünk…

S ez az igazán elkeserítő: olyan helyen kopogtatni sokadszorra, ahol azt hiszed, hogy. Pedig a fenéket! S ilyenkor azért előjön belőlem az őseim egy részét kitevő „konok Kun” s megerősítem az elhatározásomat: akkor is megcsináljuk! Oszt’jónapot…

Köszönöm a türelmet.

Szólj hozzá!

23.
március

...

defalla  |  Szólj hozzá!

13-án még átszólt az egyik szervező, hogy a helyi potentátok (polg.hiv.) szeretnék, ha a városi ünnepség végén a Szózat után játszanánk a „kitudjamerreviszavégzet”-et. Megoldható? Persze. Így a szombati nap azzal kezdődött, hogy miután bevittem egy láda sört a proszektúrára, keresni kezdtem a tavaly már megírt kottákat. Leltem is eléggé hiányosan, mivel mostanában ha magunknak dolgozom, nem írok partitúrát (időhiány), csak szólamokat. Találtam egy basszust, két kísérő trombita, s egy esz-alt szaxi kottát… Nem túl sok, de könnyebb rajta elindulni, mintha J Így a szombat egy része azzal telt, hogy újra leírjam a másnap terítékre kerülő nótát – próbálni már nem volt idő, csak sikerül. Ha nem, legfeljebb leintem s kezdjük elölről. :D Muhhaha (=sátáni kacaj)

A megbeszéltekkel ellentétben nem úgy zajlott az ünnepség, ahogy a protokoll előírja – betudom annak, hogy a szereplők túlságosan is izgulnak, s ezért elfelejtenek dolgokat. Hiába mondom mikor, hogyan adja a vezényszavakat az embereinek… mivel műkedvelő a társaság, el sem tudják/akarják képzelni, hogy lehet ezt műkedvelőként is úgy csinálni, ahogyan illene. Igaz, ezen már csak a csapat azon része morgolódik, aki valamikor tette a dolgát, ahogy kell. Azok az évek nem múlnak el nyomtalanul, de ezt – mint írtam – nem akarja a műkedvelő társulat. Felajánlottam a segítségemet most is, eddig nem kerestek – szerintem nem is fognak, s minden megy a „jó lesz az” módon. Mérgelődjön rajta a búbánat…

Viszont mosolyogtam is erősen, s még a szemem is bepárásodott, amikor a szpíker bemondta a műsor összeállítók neveit, köztük unokaöcsémét, aki a táncot koreografálta. Unokaöcsém épp’csak felnőtt korú, idén érettségizik. De előtte még a felvételire megy. Táncos akar lenni gyerekkora óta, s ezért hihetetlen dolgokra képes. Annyira nem hihetetlen, mert egy zenésznek készülő (ha elég komolyan veszi) is gyakorol végeláthatatlanul. Nem vonzza a korosztályát uraló „hétvégevanjólbebaszunk” program. Pont.

Ma 09:45-re megyek ismét a városházára, élőszavas beszélgetésre a polgármesterhez. Igen, még mindig a csapat s a nyári program ügyében. Botot egyelőre nem viszek magammal.

Folyt.köv. Köszönöm a türelmet.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása